Kandidatenlijst 2018

Kandidatenlijst PvdA Gemeenteraadsverkiezingen 2018
VoornaamVoorlettersAchternaamWoonplaats
1EdwinE.J.VonkOostendorp
2WillemW.BijlOostendorp
3JohanJ.L.HutT Harde
4SarahS.VonkOostendorp
5ErikE.SchakelaarT Harde
6JanJ.Jong, deT Harde
7FerF.HeeremansT Harde
8WilW.C.M.SchakelaarOostendorp
9BeertB.HupElburg
10MarjaM.Schaap-PonsenT Harde
11MoniqueM.T.J.M.DuranT Harde
12DickD.Koning, deT Harde
13WimW.SchaapT Harde

Even voorstellen: Edwin Vonk

Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op ‘t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij een bedrijfskundige studie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en een studie Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool van Amsterdam voltooid.
Hij is meer dan 26 jaar beroepsofficier geworden bij Koninklijke Landmacht, waar hij verschillende leidinggevende functies bekleedde.
Edwin woont samen met Linda en hun 4 kinderen in Oostendorp. Hij vervult diverse vrijwilligerstaken en ondersteunt zijn vrouw in haar praktijk.

Hij heeft binnen onze partij functies als afdelingssecretaris, voorzitter en fractievoorzitter, vervuld. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is hij opnieuw onze lijsttrekker.

Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Vrijheid, gelijkheid en solidariteit zijn misschien oude begrippen, maar voor mij zijn het actuele uitgangspunten. Ik vind die in de sociaal democratie, die de Partij van de Arbeid voor ogen heeft.

De afgelopen decennia heeft onze samenleving zich gevormd tot een gemeenschap waarin het individualisme hoogtij viert.
Dat is niet mijn samenleving. Ik geloof in een samenleving waarin we naar elkaar omzien. Ik wil me graag hard maken voor een Elburgse samenleving waarin we voor elkaar opkomen en er voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Niet geld centraal stellen maar onze medemens. Welzijn voor allemaal in de plaats van individuele welvaart.

Waarden als zelfbeschikking, gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, redelijkheid en rechtvaardigheid zijn mij uit het hart gegrepen.

Daarnaast heb ik de laatste jaren als politicus gezien dat Elburg zoveel meer te bieden heeft en zoveel meer kan zijn. Dat vraagt om ander leiderschap en daar wil ik me de komende jaren graag voor inzetten.

Even voorstellen:   Wim Bijl

Wim is geboren en getogen in Den Helder, waar heeft hij een groot deel van zijn werkzame leven heeft doorgebracht als koperslager/pijpbewerker op de Rijkswerf ‘Willemsoord’. Begin jaren ’90 heeft hij een omscholingstraject gevolgd en de keuze gemaakt om de automatisering in te gaan. Nog voor Wim klaar was met zijn opleiding is hij begonnen bij het Artillerie Opleidingscentrum op de ‘Knobbel’, op de legerplaats bij Oldebroek als hoofd automatisering. Deze uitdagende baan heeft hij tot 2005 met veel passie ingevuld. Sinds 2006 is Wim actief voor de PvdA Elburg. Hij is de laatste jaren penningmeester, raadslid en burgerraadslid geweest. Op dit moment is hij fractievoorzitter voor onze partij.

Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

De sociaal democratie is mij met de paplepel ingegoten. Mijn voorouders van zowel opa’s als oma’s kant waren werkzaam in de visserij en dat was toen echt geen vetpot. De hele week haring ‘trekken’ en dan zo weinig verdienen dat ze daarnaast ook nog naar de sociale dienst moesten, anders had het gezin niet te eten. Veel van deze mensen waren daarnaast ook nog eens bemanningslid van de reddingsboot. Van hen heb ik geleerd niet achterom te kijken, maar vooruit!

Als je goed luistert en kijkt zie je dat de mensen van Elburg het hier vroeger niet makkelijk hebben gehad. Gelukkig is het nu veel beter, maar naar mijn mening kan het nog beter. Wij moeten de zaken die we hier hebben beter vermarkten en meer inspelen op de toeristen.

Het is mijn droom dat we in de toekomst echt werk maken van wederzijds respect en dat we de mensen in Elburg een vrije keus geven om hun leven in te vullen zoals zij wensen. Daar hoort wat mij betreft ook de vrijheid voor onze ondernemers bij om open te zijn wanneer ze dat willen.

Ik wil graag samen met u werken aan een sociaal Elburg en roep u daarom op om te gaan stemmen op 21 maart.

Even voorstellen:                   Johan Hut

Johan is samen met zijn vrouw in 1974 op ’t Harde komen wonen. Hij is werkzaam geweest bij het Ministerie van Defensie, Stork Werkspoor Diesel, de Provincie Overijssel en Schade- en onderzoeksbureau Tracer, maar nu geniet hij van zijn welverdiende pensioen.
We kennen Johan als een gedreven man die actief is bij diverse maatschappelijke oganisaties in onze gemeente. Johan heeft namens de PvdA Elburg van 2010 tot 2014 in de gemeenteraad gezeten als fractievoorzitter en raadslid.

Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Ik woon met veel plezier in de gemeente Elburg en ben sinds 2009 lid van de PvdA, omdat ik vind dat iedereen een eerlijke kans verdient. Sociale rechtvaardigheid speelt voor mij een grote rol. Ik ben inmiddels 68 jaar en geniet volop van mijn pensioen, maar ben nog volop actief. Op dit moment ben ik penningmeester van de Stichting Veluwse Wensambulance en bestuurslid van een aantal andere verenigingen, op deze manier wil ik mijn steentje blijven bijdragen aan een leefbare omgeving in onze gemeente. Ik heb als raadslid gemerkt dat we als PvdA echt iets kunnen betekenen voor onze inwoners in Elburg en daar wil ik me ook de komende periode voor in zetten.

Even voorstellen:             Sarah Vonk

Sarah Vonk is met haar 15 jaar de jongste kandidaat op de lijst van de Partij van de Arbeid Elburg in 2018. Ze is erg ambitieus en wil graag meehelpen aan het verbeteren van de gemeente Elburg. Sarah zit in het 5e jaar van atheneum op het Nuborgh College Lambert Franckens in Elburg. Na haar middelbareschooltijd wil ze graag een technische studie gaan doen bij een universiteit. Naast de technische vakken heeft ze ook veel interesse voor geschiedenis en staatsinrichting. Sarah is de nummer 4 van de lijst en helpt momenteel mee in het campagneteam van de PvdA.

Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Omdat ik geboren en opgegroeid ben in Elburg, ben ik erg gehecht aan onze gemeente, en bovenal aan haar inwoners. Ik zie dat de mensen onze samenleving maken zoals hij is, en ik wil ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in deze samenleving. Als ik op mijn achttiende in de gemeenteraad zou komen, zou ik onder andere dingen willen veranderen voor de jeugd, waardoor kinderen en jongeren zich nog beter zouden kunnen ontwikkelen in onze gemeente. Ook wil ik me graag inzetten voor het milieu, omdat ik vind dat er tot nu toe weinig maatregelen genomen worden.
De aankomende tijd wil ik jongeren betrekken bij de politiek. Op dit moment zijn erg weinig jongeren erg geïnteresseerd in politiek, en ik zou graag zien dat dit verandert, want de jeugd is de toekomst.

Even voorstellen:             Erik Schakelaar

Erik is geboren en getogen in de gemeente Elburg en woont met veel plezier met zijn vrouw en kinderen op ’t Harde. Na een lerarenopleiding werktuigbouwkunde is Erik onderwijskunde (Educational Science and Technology) gaan studeren aan de Universiteit Twente. Tijdens de lerarenopleiding is Erik bij een boorbedrijf voor duurzame energiesystemen op ‘t Harde gaan werken. Hier was hij de laatste jaren projectleider. Momenteel is Erik werkzaam als teamleider en hogeschooldocent onderwijskunde, pedagogiek en werktuigbouwkunde bij de lerarenopleidingen voor het beroepsonderwijs van Windesheim. Erik sinds begin 2015 voorzitter van het bestuur van de PvdA afdeling Elburg.

Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik voor de PvdA gekozen heb. Ik geloof dat sociale normen en waarden universeel zijn ongeacht religie en probeer dan ook in de eerste plaats vanuit deze gedachte te handelen. Ik geniet enorm van het land waarin wij leven en mijn kinderen mogen opgroeien. De vrijheid die wij hebben en de keuzes die we kunnen maken. Dit enorme voorrecht heb ik maar voor een héél klein deel te danken aan mijn eigen inzet. Als we dit weten, dan kunnen we toch niet anders dan solidariteit een belangrijke plek te geven in de Nederlandse politiek?

 

Verder is de keuze voor de PvdA gevoed door de landelijke politiek, waarbij duurzaamheid en onderwijs belangrijke thema’s zijn. Voor de toekomst van Elburg droom ik: Een wat meer “open minded” houding. Veranderingen zijn niet eng, maar bieden kansen! Dat we elkaar ruimte geven en krijgen. Breed en kwalitatief goed onderwijsaanbod en een verduurzaming van onze gemeente!