Even voorstellen:  Sarah Vonk

18 februari 2018

Sarah Vonk is met haar 15 jaar de jongste kandidaat op de lijst van de Partij van de Arbeid Elburg in 2018. Ze is erg ambitieus en wil graag meehelpen aan het verbeteren van de gemeente Elburg. Sarah zit in het 5e jaar van atheneum op het Nuborgh College Lambert Franckens in Elburg. Na haar middelbareschooltijd wil ze graag een technische studie gaan doen bij een universiteit. Naast de technische vakken heeft ze ook veel interesse voor geschiedenis en staatsinrichting. Sarah is de nummer 4 van de lijst en helpt momenteel mee in het campagneteam van de PvdA.

Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Omdat ik geboren en opgegroeid ben in Elburg, ben ik erg gehecht aan onze gemeente, en bovenal aan haar inwoners. Ik zie dat de mensen onze samenleving maken zoals hij is, en ik wil ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in deze samenleving. Als ik op mijn achttiende in de gemeenteraad zou komen, zou ik onder andere dingen willen veranderen voor de jeugd, waardoor kinderen en jongeren zich nog beter zouden kunnen ontwikkelen in onze gemeente. Ook wil ik me graag inzetten voor het milieu, omdat ik vind dat er tot nu toe weinig maatregelen genomen worden.
De aankomende tijd wil ik jongeren betrekken bij de politiek. Op dit moment zijn erg weinig jongeren erg geïnteresseerd in politiek, en ik zou graag zien dat dit verandert, want de jeugd is de toekomst.