Even voorstellen:   Wim Bijl

18 februari 2018

Wim is geboren en getogen in Den Helder, waar heeft hij een groot deel van zijn werkzame leven heeft doorgebracht als koperslager/pijpbewerker op de Rijkswerf ‘Willemsoord’. Begin jaren ’90 heeft hij een omscholingstraject gevolgd en de keuze gemaakt om de automatisering in te gaan. Nog voor Wim klaar was met zijn opleiding is hij begonnen bij het Artillerie Opleidingscentrum op de ‘Knobbel’, op de legerplaats bij Oldebroek als hoofd automatisering. Deze uitdagende baan heeft hij tot 2005 met veel passie ingevuld. Sinds 2006 is Wim actief voor de PvdA Elburg. Hij is de laatste jaren penningmeester, raadslid en burgerraadslid geweest. Op dit moment is hij fractievoorzitter voor onze partij.

 

Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

De sociaal democratie is mij met de paplepel ingegoten. Mijn voorouders van zowel opa’s als oma’s kant waren werkzaam in de visserij en dat was toen echt geen vetpot. De hele week haring ‘trekken’ en dan zo weinig verdienen dat ze daarnaast ook nog naar de sociale dienst moesten, anders had het gezin niet te eten. Veel van deze mensen waren daarnaast ook nog eens bemanningslid van de reddingsboot. Van hen heb ik geleerd niet achterom te kijken, maar vooruit!

Als je goed luistert en kijkt zie je dat de mensen van Elburg het hier vroeger niet makkelijk hebben gehad. Gelukkig is het nu veel beter, maar naar mijn mening kan het nog beter. Wij moeten de zaken die we hier hebben beter vermarkten en meer inspelen op de toeristen.

Het is mijn droom dat we in de toekomst echt werk maken van wederzijds respect en dat we de mensen in Elburg een vrije keus geven om hun leven in te vullen zoals zij wensen. Daar hoort wat mij betreft ook de vrijheid voor onze ondernemers bij om open te zijn wanneer ze dat willen.

Ik wil graag samen met u werken aan een sociaal Elburg en roep u daarom op om te gaan stemmen op 21 maart.