Even voorstellen:  Erik Schakelaar

18 februari 2018

Erik is geboren en getogen in de gemeente Elburg en woont met veel plezier met zijn vrouw en kinderen op ’t Harde. Na een lerarenopleiding werktuigbouwkunde is Erik onderwijskunde (Educational Science and Technology) gaan studeren aan de Universiteit Twente. Tijdens de lerarenopleiding is Erik bij een boorbedrijf voor duurzame energiesystemen op ‘t Harde gaan werken. Hier was hij de laatste jaren projectleider. Momenteel is Erik werkzaam als teamleider en hogeschooldocent onderwijskunde, pedagogiek en werktuigbouwkunde bij de lerarenopleidingen voor het beroepsonderwijs van Windesheim. Erik sinds begin 2015 voorzitter van het bestuur van de PvdA afdeling Elburg.

Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik voor de PvdA gekozen heb. Ik geloof dat sociale normen en waarden universeel zijn ongeacht religie en probeer dan ook in de eerste plaats vanuit deze gedachte te handelen. Ik geniet enorm van het land waarin wij leven en mijn kinderen mogen opgroeien. De vrijheid die wij hebben en de keuzes die we kunnen maken. Dit enorme voorrecht heb ik maar voor een héél klein deel te danken aan mijn eigen inzet. Als we dit weten, dan kunnen we toch niet anders dan solidariteit een belangrijke plek te geven in de Nederlandse politiek?

 

Verder is de keuze voor de PvdA gevoed door de landelijke politiek, waarbij duurzaamheid en onderwijs belangrijke thema’s zijn. Voor de toekomst van Elburg droom ik: Een wat meer “open minded” houding. Veranderingen zijn niet eng, maar bieden kansen! Dat we elkaar ruimte geven en krijgen. Breed en kwalitatief goed onderwijsaanbod en een verduurzaming van onze gemeente!